Societat

societat

L’Ascensió de Granollers engega motors

L’edició 72 de les Fires i festes del mes de l’Ascensió envaeix tota la ciutat vallesana fins diumenge

La Mulassa de Granollers, nou element del bestiari festiu de la ciutat, es va presentar ahir dijous

Granollers bull amb les Fires i festes de l’Ascensió, que enguany celebra la 72 edició. En total seran 3 dies per gaudir dels 4 escenaris distribuïts per tota la ciutat per poder descobrir les novetats que giren entorn a l’economia verda i circular, entre d’altres atractius. L’epicentre d’aquest divendres és al Parc Firal, on s’ha inaugurat la Fira de l’Economia Verda i Circular (EVC). El 2022 es va decidir canviar el format i es va apostar per una fira on descobrir productes i serveis que aposten per un model econòmic responsable i una vida sostenible. El director de l’Ascensió, Gregori Vizcaino detalla que l’objectiu és “la sensibilització” de la societat. Durant 3 dies es podran conéixer les novetats en bioconstrucció, els nous materials que s’hi utilitzen, la climatització sostenible, l’alimentació saludable, etc. Després de 3 edicions, enguany es posa el focus en la moda circular, Vizcaino explica que “hi ha altres maneres de consumir moda que passen per la sostenibilitat, l’intercanvi, els mercats de segona mà, la utilització de materials reciclats, diferents maneres de vendre, diferents establiments, la venda on-line de determinats productes, la recuperació de materials antics, tot un món que fa que la moda sigui més econòmica i més sostenible”. En aquest sentit al parc firal hi haurà un mercat d’intercanvi de roba, Vizcaino detalla “fem una operativa, una logística, en la qual tu pots portar articles i te’ls quantifiquem amb uns punts o fitxes i un valor virtual. Els valorem amb un tiquet i tu amb aquell tiquet pots marxar amb una altra peça”.

Al parc Firal també podem trobar un espai per menjar bé, amb una proposta d’alimentació de proximitat, i representant la tradició agrària de la comarca, hi ha l’exposició de bestiar i activitats a Valors de Pagès.

Fires al centre

A banda del Parc Firal, al centre de Granollers hi ha 3 espais temàtics entorn de la sostenibilitat i la transició verda. A Roca Umbert fins diumenge es poden trobar una varietat de tallers, conferències i competicions, organitzats per Jugar x Jugar. A la plaça de l’església, el Tast de Vins D.O. Alella serà aquest divendres, i el de formatges estarà actiu fins diumenge. A la Porxada demà dissabte serà l’escenari d’una mostra d’oficis tradicionals, una oportunitat per descobrir i apreciar els oficis d’abans. I a la Plaça Maluquer i Salvador, un mercat d’artesania i disseny de proximitat.

La passada serà la Mulassada

Des de dijous a la tarda, Granollers ja coneix la seva Mulassa. I serà la protagonista de la tradicional passada d’aquest dissabte, juntament amb les altres Mulasses de tot Catalunya. Es podran veure les de Torredembarra, Salou, l’Arboç, Garot de Tarragona, Girona, Castellbisbal, El Prat i Falset. Serà demà dissabte a les 11 h a la Porxada. La Mulassa de Granollers, que ha promogut la seva construcció l’entitat l’Olla dels Pobres, es va estrenar ahir dijous a la tarda, quan per primera vegada la vam poder veure ballant pels carrers de la ciutat.

L’Ascensió també comptarà amb música, ’La Tripleta de l’Ascensió’, la triple actuació d’una de les quatre grans orquestres de Catalunya i que inclou les sardanes, el concert i el ball final, i que enguany serà l’Orquestra Principal de la Bisbal. I també hi haurà havaneres.

Aquest dimarts, el pregó de l’Ascensió va anar a càrrec de Teresa Maria Riera, responsable de la botiga de roba Can Baldufes de la plaça dels Cabrits. Un establiment familiar fundat pel seu besavi Josep Riera Sayol el 1888, que ofereix productes de proximitat i fabricats de manera responsable. De fet, la seva trajectòria va ser reconeguda l’any 2015 per la Generalitat de Catalunya amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès
OLOT

Inauguren un jardí terapèutic al barri de Sant Miquel

OLOT
trànsit

Cues a l’Alt Penedès en l’operació tornada per un accident

barcelona

Un projecte de ciència ciutadana farà un mapa de la calor extrema als barris

Barcelona

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI