Societat

Sostenibilitat en temps de sequera

L’Ajuntament pren mesures i, a la vegada, vol fer pedagogia

S’han triat plantes que requereixen menys aigua per mantenir-se. Alhora també s’han prioritzat les espècies autòctones i de climes secs

La mostra Temps de Flors de Girona es veu immersa en un període sequera extrema. L’Ajuntament gironí i l’organització del festival han pres mesures per mantenir la festa, la seva vistositat, però a la vegada amb el compromís d’anar més enllà i voler fer pedagogia sobre la necessitat d’estalviar aigua. Mateix festival però política mediambiental diferent per plantejar-lo.

L’Ajuntament és conscient d’aquesta realitat i entoma els reptes que afronta el país a causa del canvi climàtic, del qual deriva l’emergència climàtica i, en conseqüència, la disminució de les precipitacions. Per això l’organització ha implantat diverses mesures per promoure la conscienciació mediambiental i la conservació del recurs hídric, una mesura que s’emmarca dins l’estratègia Girona Ciutat Circular i que busca que aquest projecte lideri “la resposta a l’emergència climàtica”.

El compromís és clar: des de reduir el consum d’aigua en els diferents espais expositius fins a la implantació de sistemes de recollida d’aigua pluvial per al reg de les plantes. Per això, cada detall del festival s’ha dissenyat tenint present la sostenibilitat. Concretament, no es regarà en el decurs de l’exposició floral i només s’utilitzarà aigua, provinent de la pluja i recollida en dipòsits, durant el muntatge per preparar les flors i les plantes. Per als dies de l’exposició, a fi de garantir la humitat necessària a les flors, es fa ús d’esponges florals especials. També s’ha posat un èmfasi especial en l’elecció de les flors i plantes i s’han seleccionat aquelles que requereixen menys aigua per mantenir-se. Alhora s’han prioritzat les espècies autòctones i les plantes adaptades a climes secs. D’aquesta manera es reduirà significativament la demanda d’aigua.

Aquest plantejament, segons els organitzadors, no només és un reflex del compromís de tota una ciutat amb l’estalvi d’aigua i la protecció del medi ambient, sinó que també serveix com a exemple inspirador per a altres poblacions i esdeveniments. Per mitjà de la seva iniciativa, doncs, Girona vol esdevenir un exemple per demostrar que és possible celebrar el festival amb tota la seva creativitat i espectacularitat al mateix temps que es protegeix i respecta l’entorn natural i mediambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]