Societat

Moltes propostes per no parar en tot el dia

Participen 44 establiments en la Mostra d’Aparadorisme i Decoració Interior, una de les activitats paral·leles més esperades i admirades

Quinze establiments, dos hotels, dos locals d’oci i una vermuteria, l’oferta del Gastroflors, amb menús i serveis especials

Temps de Flors va més enllà de la gran exhibició floral als carrers gironins. Durant la setmana del festival s’organitzen una sèrie d’activitats paral·leles i complementàries que conviden el visitant a participar-hi i a no parar de voltar en tot el dia. Una de les més esperades és la Mostra d’Aparadorisme i Decoració Interior, que ja arriba a la vintena edició. Enguany quaranta-quatre establiments participen a la proposta, que té l’objectiu d’implicar el comerç local en les diferents activitats que es porten a terme durant l’esdeveniment. A més, els aparadors es tornaran a omplir de flors i literatura: Girona, mots i flors exposa en comerços de la ciutat cartells amb el nom d’una flor, la seva etimologia i un text que hi fa referència. Aquest any s’arriba a la 10a edició i els protagonistes dels cartells són autors gironins o que tenen molta vinculació amb terres gironines. En total són vint-i-tres cartells, distribuïts en establiments dels carrers principals de la ciutat. Enguany, com a novetat, tots els cartells s’exposaran al maig al Centre Cívic Onyar.

Descobrir els beneficis de les anomenades “males herbes” serà una altra de les proposicions d’aquest any en una exposició que hi haurà al camí de la Reina Ermessenda, el camí paral·lel al riu Galligants, que va des de la plaça dels Jurats fins a la font del Bisbe. Però les exposicions no acaben aquí, ja que alguns centres cívics de la ciutat n’organitzen de relacionades amb la temàtica de les flors. A més, el Temps de Flors coincideix amb el Dia Internacional dels Museus (18 de maig), per això aquest dia hi haurà portes obertes gratuïtes fins a la mitjanit als museus de la ciutat amb activitats de franc (excepte la Casa Masó, per a la qual cal consultar els horaris al web).

Un trofeu de gimnàstica rítmica, concerts, tallers, sardanes, una diada castellera o explicades de contes, completen la programació. I no us oblideu el llibre fotogràfic de Girona, Temps de Flors, una col·lecció d’edició anual que recopila la selecció de fotografies dels muntatges efímers i els espais decorats de la mostra. A més, hi explica quina és la interpretació que en fa cada autor.

Degustar les flors

Una bona opció –a més de diferent i divertida– a l’hora dels àpats és optar per l’oferta gastronòmica del Gastroflors, en la qual diferents restaurants, bars i cafeteries adherides a l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona proposen una engrescadora oferta gastronòmica amb menús especials i plats elaborats amb flors. Amanida amb flors comestibles, coca de mousse de foie amb figues i flors, o tiramisú amb varietat de guarnicions florals i botàniques, són algunes de les delícies creatives que es podran tastar aquesta edició en alguns dels quinze establiments participants. A més, també hi ha dos hotels, dos locals d’oci nocturn i una vermuteria que s’apunten a l’oferta amb descomptes i còctels especials. La campanya durarà igual que el Temps de Flors, de l’11 al 19 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.